BENVINGUTS A LA WEB D'ÒPTICA ELISABET
Òptica Elisabet

La visió i la conducció

El 90% de la informació que necessitem per conduir la rebem a través de la nostra vista.

Mentre es condueix la visió és essencial, ja que es veu obligada a adaptar-se ràpidament a un entorn que per la velocitat canvia més ràpid que en condicions normals.

Qualsevol alteració ocular o malaltia provoca una visió de pitjor qualitat i multiplica el risc de tenir qualsevol tipus de contratemps en la carretera, ja que en aquestes circumstàncies resulta més difícil calcular distàncies o conduir en situacions adverses.
Al contrari del que es pot pensar, per conduir es requereix més una visió de qualitat que de quantitat, és a dir, ha d´existir un equilibri entre els diferents camps de la visió (agudesa visual, camp visual, profunditat…). És essencial que l´agudesa visual sigui la millor possible ja que el temps de reacció des de que es detecta l´objecte ha de ser el menor possible. En cas de portar ulleres graduades és aconsellable portar vidres antireflexants per conduir amb una visió òptima. Els vidres antireflexants eliminen els reflexos molestos a sobre dels vidres i són un 20% més transparents que els vidres sense tractament. Per conducció diürna les lents polaritzades incorporen un filtre que elimina el reflexe horitzontal de superfícies planes com l’aigua o l’asfalt. També redueixen l’enlluernament de la carretera al vidre del cotxe augmentant la visibilitat i el comfort al conduir.