BENVINGUTS A LA WEB D'ÒPTICA ELISABET
Òptica Elisabet

Lents de contacte

ADAPTACIÓ DE LENTS DE CONTACTE

Actualment les lents de contacte o lentilles són alguna cosa que tothom coneix i que molts que utilitzen ulleres, han provat alguna vegada. Corregeixen tant miopia, hipermetropia com a astigmatisme, i són la millor opció davant diferències de graduació entre els dos ulls.
La varietat que existeix de lents de contacte és molt àmplia i cadascuna pot ser idònia per a cada cas en particular.

Per això, és necessari:

Fer una avaluació complerta de la salut ocular, per determinar la lent més adequada a cada pacient. En aquest estudi es prenen mesures de la còrnia tant de la seva curvatura com del seu diàmetre, i es realitza una graduació completa. A més es fa una exploració de la part externa de l’ull valorant qualsevol problema de sequedat, qualitat de la llàgrima o possibles problemes oculars, que puguin condicionar l’ús de la lent o determinar què tipus de lent serà més adequada.
Però decidir unes lents de contacte no és fàcil i ràpid com decidir unes ulleres, que simplement te les proves i sents lo còmodes que són. En el cas de les lents de contacte, no només és suficient que el pacient estigui còmode amb elles sinó també és necessari un temps d’adaptació a aquestes lents, encara que sigui usuari. Diguem que cada lent és com una sabata i no totes les sabates es senten igual. Una lent pot no donar problemes però una altra similar o fins i tot amb les mateixes característiques sent nova, pot ser que no sigui tan còmoda; o una lent pot ser perfecta per a un pacient i no ser-ho per un altre. Per això, cal fer un procès d’adaptació, fins a donar amb la lent que millor s’adapti a l’ull.

Entre l’àmplia gamma de lents que existeixen al mercat, estan les lents de reemplaçament freqüent (mensuals i diàries), les toves convencionals i les semirigides.
Les lents diàries han evolucionat i actualment  existeixen fins i tot per corregir l’astigmatisme. Aquest és el cas perfecte per un ús ocasional de la lent com pot ser per a una festa, per sortir, per fer esport, etc.
Dintre de les lents de reemplaçament freqüent les lents mensuals tenen una major amplitud de paràmetres per poder adaptar la més adequada per cada cas.

Les tecnologies de diagnòstic visual i de fabricació de lents de contacte han evolucionat tant en els últims anys, que en casos que fins fa poc no podien solucionar-se actualment disposen d’una solució amb les lents semirigides.

Moltes d’aquestes solucions són possibles mitjançant l’ús de les anomenades Lents de Contacte Permeables als Gasos. Les lents Permeables als Gasos són l’evolució tecnològica de les antigues lents “dures” i es fabriquen amb materials flexibles que mantenen la seva forma sempre constant, a causa que tenen una major rigidesa que les anomenades lents “toves”. Al mateix temps, aquests materials permeten el pas de l’oxigen cap a l’ull a través de la lent de contacte i a més no interfereixen en el flux de llàgrima que circula per sota de la lent. El resultat són unes lents de contacte que proporcionen la millor visió amb el menor risc de complicacions associades a l’ús de lents toves com a sequedat, al·lèrgies o infeccions.

Existeixen lents de contacte que corregeixen l’astigmatisme, la vista cansada o presbícia, i lents fabricades a mida que solucionen defectes visuals molt complexos fins i tot pels nens.

A més a més existeixen unes lents d’ús nocturn, que les portes mentre dorms i l’endemà, en despertar-te i treure les lentilles veus perfectament sense portar ulleres ni lents de contacte i això és possible mitjançant una teràpia anomenada Ortoqueratología avançada, i tot això sense els riscos que comporta la cirurgia refractiva.

Vine i consulta’ns!!!