BENVINGUTS A LA WEB D'ÒPTICA ELISABET
Òptica Elisabet

Ulleres graduades

A Federòptics Elisabet us prescrivim els productes més adequats a les vostres necessitats, sempre d’acord amb el vostre estil de vida.Combinem moda i qualitat i t’oferim els últims dissenys en muntures de les millors marques.

Per corregir els defectes de graduació i aconseguir una visió òptima, existeixen dos principals grups de vidres, monofocals i progressius:

Monofocals:

Corregeixen els defectes de refracció com la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme.

Miopia:
És el defecte de refracció que es presenta amb més freqüència. Quan una persona és miop veu malament de lluny, encara que de prop pot veure perfectament. Aquesta visió borrosa de lluny és més accentuada com més elevada sigui la miopia.

Hipermetropia:
Les persones hipermetrops poden veure malament tant de lluny com de prop en funció del grau. És a dir, si és elevada veurà malament tant de lluny com de prop, i si és baixa, la visió llunyana serà òptima i la de prop borrosa. En aquest últim cas, en moltes ocasions, més que visió borrosa de prop, el símptoma sol ser fatiga ocular, sobretot en aquelles persones que passen gran part del dia enfront de l’ordinador o llegint.

Astigmatisme:
Pot presentar-se aïllat o combinat amb una miopia o amb una hipermetropia. Quan és lleu la visió és borrosa. I si és elevada pot provocar mal de cap, cansament ocular i visió borrosa a totes les distàncies.

Progressius:

A més de poder corregir els defectes de graduació com la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme, també corregeixen la presbicia, més coneguda com a vista cansada.

Presbícia:
El símptoma més notable al principi és la dificultat per llegir lletres o veure detalls petits a distàncies curtes, i que per millorar la visió de prop es tendeix a allunyar els braços. També sol buscar-se la llum per millorar aquesta visió de prop. Encara que durant tota la vida s’hagi gaudit d’una perfecta visió, la presbicia sempre apareix. La presbicia es tracta d’un efecte natural que ocorre a tothom, i que es deu a una disminució de la capacitat d’enfocament d’objectes propers. El cristal·lí, encarregat de l’enfocament, perd elasticitat i no fa la seva funció correctament. La presbicia apareix aproximadament als 40-45 anys i augmenta amb el pas del temps fins als 65-70 anys, quan s’estabilitza.

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE PROGRESSIUS


A partir de quan necessitaré usar ulleres progressives?

A partir del moment en el qual vostè comenci a tenir problemes per llegir sobretot textos on les lletres siguin petites o a maquillar-se, quan busqui més intensitat lluminosa per poder llegir o quan hagi d’allunyar el text dels seus ulls estirant els seus braços.
L’edat per començar a necessitar una correcció per a la presbicia fluctua entre els 37 i els 45 anys més o menys i dependrà fonamentalment de dos factors: el tipus d’activitat en visió propera que vostè realitza i si vostè ja presenta alguna ametropia.
Per exemple, un miope trigarà més a necessitar una ullera graduada per a prop que un hipermetrop o una persona que treballa en una oficina les necessitarà abans que qui treballi a l’aire lliure.

La presbícia en ser evolutiva no s’estabilitza fins als 60 anys, més o menys. Vostè estarà obligat de canviar cada cert temps la seva correcció fins que la ametropia s’estabilitzi.


Què haig de fer?

Visiti al seu òptic-optometrista de confiança per què li realitzi un examen visual complert que determini si vostè és o no présbita i quina és  la prescripció que vostè necessita per corregir la seva mancança de prop mitjançant unes ulleres graduades.


Si aplaço l'ús de les ulleres progressives podré evitar l'avanç de la presbicia?

No. La presbícia és inevitable, tots hem de passar per ella.

Quant mes tarda a portar les ulleres graduades amb la correcció adequada l’única cosa que aconseguirà és patir les molèsties lligades a la presbicia durant més temps: fatiga ocular, visió borrosa, dificultat per llegir textos amb lletra petita, etc.


Què és una lent progressiva?

Una lent progressiva és una lent oftàlmica que gràcies a una geometria especial i a un disseny complex és capaç de proporcionar a l’usuari una solució completa al seu problema visual en permetre-li amb una sola ullera poder treballar a totes les distàncies: distància llunyana, distància intermèdia i distància propera.

Les lents progressives també reben el nom de lents multifocals perquè estan dissenyades per veure a diferents distàncies.


Quines són les alternatives a portar ulleres progressives?

Existeixen tres alternatives, però cap d’elles proporcionarà tots els avantatges d’una ullera amb lents progressius. Són solucions més limitades.

Ulleres amb lents Bifocals: li permetran veure des de lluny i de prop però no tindrà una correcció per a la visió intermèdia. El salt de potència entre la correcció de lluny i la de prop pot ocasionar certes dificultats d’adaptació. Des d’un punt de vista estètic és la pitjor solució.

Ulleres amb lents Monofocals: amb aquest tipus de lents solament podrà corregir el seu problema en visió de prop. Quan vulgui mirar des de lluny o a una distància intermèdia haurà de llevar-se les ulleres. Solament serien recomanables si vostè solament les vol per llegir o per realitzar una activitat en visió propera limitada.

Ulleres amb lents Ocupacionals: aquest tipus de lents li permetran veure de prop i a mitja distància. Són ideals per a persones que treballen en una taula i estan constantment canviant de distància de lectura entre els papers que estan llegint (visió de prop) i l’ordinador amb el qual treballen (visió intermèdia). Ara bé, en cas d’haver de mirar també de lluny haurà de mirar per fora de la ullera.


Existeixen un o diversos tipus de lents progressives?

Existeixen molts tipus:

Lents progressives personalitzades en funció del seu comportament visual.

Lents progressives personalitzades en funció de la muntura que vostè hagi triat.

Lents progressives amb dissenys suaus per afavorir als usuaris estàtics.

Lents progressives amb dissenys durs per afavorir als usuaris que realitzin activitats dinàmiques.

Etc.

L’ideal és explicar al seu òptic quines són les seves necessitats i nosaltres li recomanarem el disseny més adequat per a vostè.


Existeixen lents de contacte progressives?

Si. Els fabricants de lentilles proposen aquest tipus de productes i en certs casos poden ser una alternativa per a aquells que no desitgen portar ulleres. No dubti a consultar-nos sobre qual pot ser la lent de contacte progressiva més convenient al seu cas.


L'adaptació a les ulleres progressives és complicada?

Ho va ser en el seu moment, però actualment els fabricants han fet grans esforços a millorar els seus dissenys i l’index d’adaptació a aquest progressius d’última generació aconsegueix percentatges propers al 100%.


 

Es pot fabricar una lent progressiva personalitzada amb total llibertat de disseny. Disseny personalitzat i generat per a cada usuari en funció dels seus paràmetres visuals: graduació, distància interpupilar i altura en funció de la muntura triada. Zona de visió intermèdia ajustada a la muntura triada per garantir una progressió completa des de lluny a a prop, suau i lliure de distorsions o canvis de potència. Adaptació fàcil i ràpida ja que cada punt de la lent és tallat amb la esfericitat adequada perquè la lent s’adapti a l’usuari i no a l’inrevés. Camps visuals fins a un 20% més amplis gràcies al disseny de tallat en la cara interna.

La nova lent progressiva que adapta el seu disseny a la muntura triada està especialment indicat per a muntures amb corbes i inclinacions fortes ja que està optimitzat de forma individual per a un ajust perfecte i màxima qualitat òptica. Aquest disseny de progressiu té en compte l’angle facial i la inclinació pantoscòpica de la muntura escollida. Com més gran és la graduació menor és la zona de visió tant des de lluny com de prop. Gràcies a l’optimització del disseny es creen camps visuals més amplis sense distorsions.

Les lents són amb un disseny de progressiu personalitzat que equilibra els camps de visió des de lluny, intermèdia i a prop per a un recorregut visual més confortable.
Així s’ aconsegueix una visió panoràmica a la zona des de lluny i una progressió més àmplia a la zona de visió intermèdia a a prop gràcies a l’ostensible reducció de les aberracions laterals.

Les lents estàn pensades per oferir màxim confort visual a usuaris que requereixen un major esforç de visió intermèdia en activitats d’interior com el treball enfront de l’ordinador, d’oficina, metges, arquitectes… o a casa per a l’ús en videoconsoles, internet, cuinar, pintar… Estàn dissenyades per a un camp de visió intermèdia i un 30% més d’a prop en comparació d’un progressiu d’ús universal. A més aporta tota la profunditat de camp que li falta a unes ulleres de lectura per no haver de mirar per sobre de les ulleres. És l’opció perfecta com a segona ullera o com a lent ocupacional per a primers usuaris.

Per a la muntura esportiva existeix un lent que garanteix un alt nivell visual per a activitats esportives, ja que dóna més prioritat a la visió de lluny amb amplis camps visuals i la visió de prop variable. El seu disseny està pensat per oferir una lent de majors prestacions sense importar la curvatura de la montura. És per això que incorpora una compensació prismàtica que dóna una visió més relaxada i natural.